åbn dit hjerte

Det tager 40 dage at ændre en vane

Jeg HAR prøvet; kun at spise usundt i weekenden; at ændre min kost; at holde op med at ryge; at tabe mig; at stoppe med at bide i negle; at skære ned på Facebook…

“Hvorfor gør jeg det ikke bare? Hvor svært kan det være?”

Ja, hvor svært kan det være – det har jeg spurgt mig selv om rigtig mange gange. Vanerne ligger dybt inde i vores underbevidsthed (nogle endda helt nede i ubevidstheden) og vi er vane-dyr!

Hvad er en vane i øvrigt?
vane: ureflekteret gentagelse af adfærd, automatisk reaktion. Vanen er grundlæggende for al kompleks indlæring. I dagligsproget skelnes oftest mellem gode og dårlige vaner (Gyldendal).

Hvad siger yogaen om vanebrydning?
Det er tusinder af år siden, de gamle yogier blev klar over, at det er muligt at justere sit liv ved at ændre sine vaner.
Yoga har helt særlige måder på, at ændre uønskede vaner. Der findes et særlig tids”engagement”, som er nødvendig for at tilpasse neuroner og frekvenserne af vores hjerne.
Ifølge den yogiske videnskab tager det 40 dage at ændre en vane – at genoptræne den mentale proces og nervesystemet. Øv noget i mindst 40 dage giver dig mulighed for at indarbejde det dybt i dit sind og transformere!

I Kundalini Yoga siger vi, at det kræver:

  • 40 dage til at ændre eller bryde en vane.
  • 90 dage til at bekræfte en ny vane.
  • 120 dage – den nye vane er, hvem du er.
  • 1000 dage – du har mestret den nye vane.

Det betyder, at vores hjerne ikke accepterer “ny” data, medmindre det gentages hver dag i 40 dage (uden at gå glip af en dag).

Opskrift på succes!

ALLE kundaliniyoga holdene har du mulighed for, udover at arbejde med yogastillingerne, at gå i dybden med at få ændret dit mentale mindset.

Hav en fantastisk dag.

Kærligst

Pernille